DMR

DMR är ett av alla trafiksätt som används i amatörradion och betyder ”Digital Mobile Radio” DMR Kommer från den kommersiella marknaden och användes tidigare främst utav bland annat vaktbolag för att få lite mer säkerhet än dom analoga systemen.

Detta syster arbetar mycket med internet anslutning, detta möjliggör att jag antingen via en repeater, eller en så kallad hotspot kan sitta med min handapparat och prata med amatörer över hela världen.

Våran förening, Vårgårda radio klubb – SK6DZ, har i dagsläget tre stycken DMR repeaters som är lokaliserade i Vårgårda, Alingsås och Skara. Alla tre har en stabil internetlina så man alltid kan få kontakt med varandra.

Dessa tre repeaters går under Brandmeister systemet och är statiskt lagda på talgrupp (TG) 2406, som är talgruppen som är för Sveriges sjätte distrikt samt TG240 som är ”Sverige kanalen”

Jag kommer att skriva mer om detta system när tid finnes. Är det något ni undrar över, eller vill ha hjälp att komma igång med DMR, så tveka inte på att kontakta mig och ställ era frågor. Detta gör ni enklast genom att gå in under sidan kontakt (HÄR) och fylla i formen.